Članovi „Kluba samozastupnika Leptir Bugojno“ razgovarali sa predstavnicima političkih stranaka

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Ponosni smo na sebe! Uspjeli smo progovoriti o sebi, svojim mogućnostima, željama ali i potrebama. Ukazali smo na prepreke na koje svakodnevno nailazimo u našoj lokalnoj zajednici i šire. Pričali o pristupačnosti naše lokalne zajednice za osobe sa invaliditetom, o zapošljavanju mladih sa invaliditetom, obrazovanju nas i naših prijatelja, slobodnim aktivnostima i mnogim drugim segmentima koji direktno određuju kvalitetu našeg svakodnevnog života.

Osjećamo da smo uspjeli prenijeti poruku našim gostima i da smo ih potaknuli na razmišljanje da se aktivnije uključe u stvaranje poticajnije i pristupačnije sredine za nas. Zahvaljujemo predstavnicima velike većine političkih stranaka koji su se odazvali našem pozivu na „Razgovor uz kafu“ i izdvojili svoje vrijeme da nas saslušaju. Nadamo se da naša suradnja neće prestati sa ovim druženjem i da će biti ovakvih razgovora i u narednom periodu.

Ovo je bila jedna od aktivnosti unutar projekta „Od isključenosti do učešća“ koji implementira Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „LEPTIR“ Bugojno, a financijski podržava Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Klub samozastupnika Leptir

000-dsc09629

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/