Čitatelji portala Bugojno Danas izabrali Emira Karadžu-Ekija za predsjednika Sportskog saveza Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras u 18 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno se bira novo rukovodstvo Sportskog saveza Bugojno, a portal Bugojno Danas je odlučio ispitati javno mnijenje postavivši anketu koja je objavljena na portalu 11.3.2019. godine sa pitanjem “Ko će biti novi predsjednik Sportskog saveza Bugojno po Vašem izboru?”. U anketi je učestvovalo ukupno 1380 različitih osoba s obzirom da se u anketi moglo glasati samo sa jedne IP adrese.

Najviše glasova po Vašem izboru je osvojio ugledni bugojanski sportaš i biznismen Emir Karadža-Eki, ukupno 296 glasova. Dugogodišnji je igrač i aktuelni trener MRK Iskra Bugojno, bio je član reprezentacije BiH i među rijetkim igračima sa ovih prostora koji je nastupao u rukometnoj Bundesligi.

Na drugom mjestu se našao Haris Alispahić – Triska sa 228 glasova, dok je treća bila Jasna Behara sa 173 glasa, Asim Šahman sa 161 glasom, Hamza Malbašić sa 97 glasova, Samir Vrban sa 77 glasova, Merima Ćefo sa 72 glasa, Sejdin Mustafica sa 56 glasova, Edin Mašić sa 51 glasom, Edhem Đuliman sa 49 glasova, Naim Basara sa 46 glasova, Rusmir Prijić sa 43 glasa i Salem Duraković sa 17 glasova.

Šta god večeras da se desi, mislimo da bi bilo pametno poslušati i mišljenje javnosti te da se neka od imena iz ankete nađu u upravnom odboru odnosno na mjestu predsjednika Sportskog saveza Bugojno. Ipak su javnost i portali Bugojno Danas i sportsport.ba vršili najveći pritisak da se promijeni kompletno rukovodstvo Sportskog saveza Bugojno što će se napokon i desiti, dok drugi nisu željeli ili smjeli pisati o tome problemu.

Mišljenje javnosti kroz komentare na našoj Facebook stranici jeste i to da u novom upravnom odboru sjede osobe koje nisu bile u upravnom odboru aktuelnog Sportskog saveza Bugojno tj. da se postavi novo rukovodstvo.

Treba napomenuti da će sa novim rukovodstvo i navijačka skupina Vandali automatski prestati sa bojkotom utakmica NK Iskra te će se na Jakliću opet pjevati navijačke pjesme.

POJAŠNJENJE: Emir Karadža nije izabran za predsjednika Sportskog saveza Bugojna, već ste Vi glasali da bi trebao biti na toj poziciji. A večeras će se znati ko će biti predsjednik Sportskog saveza kada bude Skupština u 18 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o