Bugojno postaje rukometni centar, mnogo razloga za slavlje

http://preventlabs.ba/

Sljedeće sedmice dolazi inspektorica EHF-a u Bugojno gđa. Rima Sypkus. Izvršit će pregled Sportsle dvorane i smještajnih kapaciteta na području Bugojna a razlog je kandidatura Bugojna kao domaćina za Evropskog prvenstva B grupe u rukometu koje će se održati u julu naredne godine za reprezentacije U20.

Nema sumnje da će Bugojno dostojno prezentirati grad i Bosnu i Hercegovinu. Iduće godine ćemo i na taj način obilježiti 50 godina postojanja. Zahvaljujući novoj upravi ali i nekim ljudima iz ranijeg upravnog odbora, Iskra sigurno korača ka Premijer ligi. Samo da podsjetimo, Iskra je bila osvajač Kupa BiH i polufinalista Kupa Jugoslavije, u postratnom periodu je izborila plasman u Čelendž kupu 2001 godine.

Zahvaljujući turniru “Rukomet je moja budućnost” koji će se po sedmi put igrati ove godine u Bugojnu gdje trofej od prošle godine brani reprezentacija Njemačke, Bugojno je već poznato u rukometnoj Evropi. Nadamo se da će Iskra ponoviti neke ranije rezultate i da će vođena novim upravnim odborom i zdravom klupskom politikom postati stabilan Premijerligaš.

Kako saznaje portal Bugojno Danas, postoje realne šanse da Iskra dobije bogatog generalnog sponzora.

https://www.bingotuzla.ba/2019/03/18/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno-od-18-3-do-20-3-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/