By Matea: OMEGA 3

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Matea Matea – Savjeti fitness instruktora, unesite ime i email za pretplatu

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]
Poznato je da bodybuilderima i sportašima omega-3 masne kiseline mogu pomoći da dobiju mišiće, potpomažu skinuti masnoću sa stomaka, a mogu pomoći i pri sprječavanju povreda.

Istraživanja su pokazala da kada naše tijelo dobija dovoljnu količinu omega-3 ribljeg ulja, može izgraditi više mišićnog tkiva. Istraživači tvrde da je to posljedica particioniranja nutrijenata. Drugim riječima; kalorija koja bi mogla izvorno biti pohranjena kao masnoća, može biti ugrađena u mišić.

OMEGA-3 masne kiseline mogu smanjiti masnoće na stomaku

Jedna studija učinjena od strane  Research Group u Australiji pokazala je da su bitne omega-3 masne kiseline u kombinaciji s tjelovježbom, i da omogućuje znatno veći gubitak masnoće od samog vježbanja ili samo pomoću omega-3 riblje ulje.Tjelovježbom, uz umegu 3 najveći gubitak masnoće se događa sa trbušne regije. To je testiran na stvarnim ljudima.

Omega-3 masne kiseline mogu povećati osjetljivost na inzulin, što dovodi do manje masti za pohranu i više masti za potrošnju. Ovo su samo neki od primjera za to kako omega-3 masne kiseline mogu pomoći da izgubite masti.

OMEGA-3 je dobra za vaše zglobove

Postoji jedan veliki problem sa kojim se bodybuilderi i sportaši suočavaju. Omega 3 potpomaže sprječavanju povreda i čuvanju cjelokupnog zdravlja za najbolje performance, a takođerje dokazano da smanjuje ukočenost u zglobovima, poboljšava protok krvi i poboljšava oporavak.

Mnoge velike zdravstvene organizacije preporučuju jesti ribu barem dva puta sedmično. Ako ste ozbiljni sa Vašim trenažnim programom, to ne bi trebao biti veliki problem- jesti ribu dva puta sedmičnono, jer u njoj su također visoko zastupljene bjelančevine i već bi trebala biti na popisu namirnica!

IZDVOJENE KORISTI OD DOVOLJNOG UNOSA OMEGE 3

1. JESTI ZDRAVU I UKUSNU HRANU

Riba je prepuna omege 3. Ne morate nužno koristiti suplementaciju da biste je unijeli dovoljno. Budite kreativni i pronađite liste namirnica u kojima ima najviše omege 3, pa se zabavite u kuhinji slasnim receptima.

2.IZGRADNJA MIŠIĆA

Uz omegu 3, kalorija koja bi mogla izvorno biti pohranjena kao masnoća, može biti ugrađena u mišić i time pospiješiti izgradnju mišića.

3.SMANJUJE KOLIČINU MASNOĆE SA STOMAKA

Dokazano smanjujekoličinu masnoće sa stomaka na način da uz vježbanje pospješuje trošenje energetskih zaliha upravo iz ove regije.

4.DOBRA JE ZA VAŠE ZGLOBOVE

Omekšava vaše zglobove, pomaže cirkulaciji i ubrzava oporavak.

5.SMANJUJE RIZIK SRČANIH OBOLJENJA

Dokazano smanjuje ogućnost začepljenja arterija uzrokovanih upalnim procesima. Time smanjuje holesterol i čini dobro za kompletan organizam smanjujući rizik srčanih oboljenja i udara.

6.PODIŽE RASPOLOŽENJE

Omega 3 masne kiseline su dobre za skoro svaku funkciju vašeg organizma.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/