BUGOJNO: Zbog nelegalnog poništenja konkursa za sekretara Gimnazije, pokrenuta tužba, pozicija sekretara dobija sudski epilog

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Da u Bugojnu nije sve idealno pokazuje i ovaj slučaj.

Gimnazija Bugojno je sredinom januara ove godine raspisala konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta Sekretar škole 1 izvršilac. Ništa tu ne bi bilo čudno da je upravni odbor zasjedao u februaru i donio odluku da se Poništava Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta sekretara škole broj 01.3-7/2017.  od 13.1.2017. god. objavljen u dnevnom listu “Dnevni avaz” i web stranici škole 14.2. 2017. godine pa se neće donositi konačna odluka o prijemu kandidata.

Dakle bez obrazloženja je konkurs poništen da bi isti bio raspisan 23.03.2017. godine, ali se ovaj put ne traži uvjerenje o položenom stručnom ispitu niti uvjerenje o nekažnjavanju, možda nekome ide u prilog ovo smanjenje uslova.

Iz izvora bliskih portalu saznajemo da je na konkurs koji je raspisan u januaru pokrenuta tužba jer je nelegalno poništen s obzirom da je bilo 11 kandidata koji su zadovoljili uslove da budu primljeni na poziciju sekretara Gimnazije. Postoji sumnja kako se spomenuto radno mjesto za sekretara škole nekome štima.

Ko će biti sekretar Gimnazije, ostaje da se vidi s obzirom da jer konkurs ponovo raspisan i da još uvijek traju prijave na pomenuto radno mjesto.

Razočarenje za one koji apliciraju na ponovni konkurs jer je za prethodni konkurs pokrenut radni spor tako da će ipak pozicija sekretara dobiti sudski epilog.

DOKAZI U PRILOGU:

Prvi konkurs – LINK
Poništenje prvog konkursa – LINK
Drugi konkurs – LINK

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/