BUGOJNO: Ukopana dugogodišnja predsjednica Napretkove podružnice Lucija Pavlović

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Obitelj, rodbina, prijatelji i sumještani danas su se, na gradskom katoličkom groblju u Bugojnu, oprostili od jučer preminule Lucije Pavlović, dugogodišnje predsjednice te aktualna dopredsjednice HKD Napredak – Podružnica Bugojno, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Lucija Pavlović (djevojačko Lučić) rođena je 9. studenoga 1948. u Skopaljskoj Gračanici u obitelji Josipa i Janje Lučić (rođene Kolak). Osnovnu je školu završila u rodnome mjestu, a ’67. je maturirala u bugojanskoj gimnaziji „Mahmut Bušatlija“, nakon čega upisuje Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na kojem ’71. diplomira. Nakon diplomiranja, udaje se za Pavu Pavlovića i počinje raditi u Gimnaziji „Mahmut Bušatlija“ u kojoj predaje sve do početka Domovinskog rata.

Za vrijeme rata radila je u Splitu kao profesorica hrvatskog jezika, a 1997., nakon povratka u Bugojno, radila je u Kupresu u Osnovnoj školi „Fra Miroslav Džaja“ i u Srednjoj školi „Kupres“. Od 1999. do umirovljena 2014. radila je kao lektorica u Općini Bugojno.

Od samih početaka bila je aktivni član HKD Napredak, podružnice Bugojno, a od ’98. do 2010. obnaša dužnost predsjednice ove Napretkove podružnice, te od 2010. dužnost dopredsjednice. U najtežim, prijelomnim godinama ’98. i ’99. odigrala je ključnu ulogu u povratu i obnovi Hrvatskog doma u Bugojnu.

Povodom smrti gospođe Pavlović predsjednik Napretka mons. prof. dr. Franjo Topić uputio je pismo sućuti predsjednici podružnice u Bogojnu Dubravki Vukadin u kojem ističe kako Luciju “pamtimo kao vrijednu, radinu i veselu ženu”.

Pamtimo je kao angažiranu predsjednicu podružnice, pogotovo u ona teška poratna vremena kad je trebalo davati nadu Bugojancima da u Bugojnu ima života i za Hrvate. Puno je učinila na obnovi Napretkova Hrvatskog doma u Bugojnu i na razvoju bugojanske Napretkove podružnice, što je puno značilo i za povratak Hrvata u tada opustošeno Bugojno. Uz to je pokojna Lucija bila zauzeti društveni i politički radnik. Uz sav ovaj društveni angažman bila je puna brižnosti i za svoju obitelj. Ostaje kao jedan od svijetlih primjera ljudskosti i uzorne Napretkovke.

Izražavamo ljudsku i vjerničku sućut poštovanoj obitelji pokojne Lucije, svima Napretkovcima i cijelom Bugojnu.Neka joj dobri Bogu podari zasluženo mjesto u nebeskom životu.

Draga Lucija, počivaj u miru Božjem!, napisao je u pismu sućuti predsjednik HKD Napredak prof.dr. Franjo Topić. /HMS/

vitez.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/