Kabare “Romski nokturno u ge folu” u Donjem Vakufu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

„Romski nokturno u ge folu“, autora Ibrahima Ćustića izveden je u Domu kulture Donji Vakuf. Ova veoma uspješna kabaretska predstava pred donjovakufskom publikom, našla se zahvaljujući amaterskom teatru „Pogorelac“ i BZK „Preporod“ Donji Vakuf.

 Pred mnogobrojnom publikom sinoć je , prvi put u Donjem Vakufu, prikazana pozorišna predstava „Romski nokturno u ge folu“, poznatog donjovakufskog umjetnika i humoriste, Ibrahima Ćustića. Organizatori su kroz kabaretsku predstavu donjovakufskoj ali i publici iz susjednih gradova, ponudili večer za relaksaciju,i priliku da se opustite i uživaju u muzici, pjesmi, humoru i plesu“. A i kako drugačije  kada je u pitanju romska muzika, ples i  stil života, istakao je između ostalog autor predstave Ibrahim Ibrica Jusić.

Predstava ,koja je do sada već igrana u nekim bh gradovima ali i izvan naše zemlje, čini spoj uspješne saradnje donjovakufskih i bugojanskih zaljubljenika u umjetnost, muziku i ples, te osim samog autora, u ovom kabareu su se predstavili i neki od naših sugrađana: Rea Vučić, Enver Čaušević, Dino Haračić.

Publika u Donjem Vakufu je sa oduševljenjem pratila  izvedeni kabare i na kraju njegove učesnike ispratila zasluženim gromoglasnim aplauzom. Nadat se da će i publika u Bugojnu uskoro imati priliku uživati u ovom zanimljivom kabareu.

rtvbugojno.ba/Mersima Muminović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/