BUGOJNO: Sportisti godine Edna Seferović i Amel Novalić (GALERIJA)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sinoć je u Kristalnoj sali općine Bugojno održan “Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2016. godinu”. Organizator ove tradicionalne manifestacije bio je Sportski savez našeg grada , a generalni pokrovitelj općina Bugojno.

Kako je od protekle godine Pravilnikom za izbor najboljih sportsita omogućen ravnopravan tretman onih koji su postigli dobre rezultate u individualnim nastupima sa onima koji su imali zapažene uloge u ekipnim sportovima u svim kategorijama, od predpionirske do seniorske, dodijeljene su po dvije ravnopravne nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na početku manifestacije ispred domaćina i organizatora sportistima i predstavnicima sportskih ekipa i udruženja obratio se predsjednik Sportskog saveza Nedžad Šečić , a u ime generalnog pokrovitelja općine Bugojno , načelnik Hasan Ajkunić.

Za najbolje sportiste Bugojna za 2016. proglašenii su Aldin Pandžo, centar Košarkaškog kluba “Iskra” i Amel Novalić iz Taekwondo kluba „Bugojno“. Pandžo je bio ključni igrač u plasmanu košarkaša “Iskre” u viši rang takmičenja u A-1ligu BiH, a tokom tri susreta baraža sa ekipom Goražda imao je prosjek od 20,5 poena i 11 skokova po utakmici. Novalić je po treći put do titule najboljeg sportiste došao osvajanjem srebrene medalje na Državnom prvenstvu BiH u Bijeljini.

Epitet najboljih sportašica za proteklu godinu pripao je Mersimi Mešić iz Ženskog nogometnog kluba “Iskra” i Edni Seferović iz Karate kluba “Master”. Mersima Mešić je kapiten Ženskog nogometnog kluba “Iskra”, a dobrim nastupima izborila je i status juniorske reprezentativke BiH. Edna Seferović protekle godine je u kategoriji -68kg bila federalna prvakinja u U-21 te bronazana u seniorskoj konkurenciji .

Za najuspješnije ekipe proglašeni su Ženski nogometni klub „Iskra“ i Košarkaški klub „Iskra“.

Za rezultate koje su postigli nagrađeni su takođe najuspješniji predpioniri, pioniri, kadeti i juniori, kao i prespektivni mladi sportisti, te sportisti s tjelesnim oštećenjem. Sportski savez dodijelio je 26 diploma perspektivnim sportistima iz 12 sportskih klubova i udruženja.

Kod predpionirki za najuspješnije proglašene su Letizia Pličanić iz ŽRK “Iskra” i Amna Dlakić ,članica KK “Bugojno, a kod predpionira Faris Ribić iz NK “Sport prevent” i Nidal Mašić iz TK “Bugojno. Najuspješniju ekipu predpionirki imao je STK “Bugojno”, a predpionira NK “Sport prevent”.

Za najbolje pionirke Bugojna u prošloj godini proglašene su mlada rukometašica Larisa Burko i Sara Pidro iz TK “Bugojno”, a za pionire Amar Rahmanović iz NK “Iskra” i taekwodoista Miralem Đopa. Najbolje pionirske ekipe su ŽRK „Iskra“ i muški sastav STK “Bugojno”.

Najbolje rezultate u konkurenciji kadetkinja u 2016. imale su nogometašica Emka Bašić i Amna Kaharević iz KK “Bugojno”, a kod kadeta nogomertaš “Iskre” Enes Palalić i taekwondoista Ubejd Dževahirić. Nogometašice i nogometaši “Iskre” proglašeni su za nojbolje ekipe u kadetskoj konkurenciji.

Sabina Behrem iz ŽNK “Iskra” i Merima Ćišić iz KK “Master” su bile najbolje juniorke Bugojna u protekloj godini, a nogometaš “Iskre” Eldar Omerinovići i stonoteniser Aladin Kurić najbolji juniori. Najbolje juniorske ekipe u 2016. su bile ŽRK “Iskra” i NK “Iskra”.

U kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem nagrađeni su Abduselam Kico iz KSO “Iskra” i šahista Nihad Ohran , dok je KSO „Iskra“ proglašen za najbolju ekipu.

Epitet trenera godine ponijeli su Salim Duraković iz ŽNK “Iskra” i Aid Redžić iz KK “Futura”. Sportski radnik godine je Esad Cetin, a novinar Samir Mlaćo, dopisnik portala “Sportsport.ba”.

Za postignute rezultate kao i raniji doprinos sportskim kolektivima našeg grada dodijeljeno je 11 priznanja Sportskog saveza općine Bugojno. Priznanja su dobili karate reprezentativci naše zemlje Amar Maglić i Eldar Tihak, mlade stonoteniserke Sara Hamzakadić i Merjem Mešan, Košarkaški tim Udruženja “Leptir”, planinar Edhem Ćehaja, Policijska uprava Bugojno, Armin Uzun iz ženskog i Senad Garača iz muškog Nogometnog kluba “Iskra”, Biciklistički klub “Bugojno”, te svestrana sportašica Sabina Pehić, koja je prije 15 godina igrajući za ŽRK “Gorica-Iskru” i ŽNK”Vatrogasac” bila ključna igračica u osvojila šampionskih titula BiH ova dva bugojanska kluba.

Tokom manifestacije dodijeljene su dvije bronzane i dvije Zlatne plakete Sportskog saveza općine Bugojno. Bronzanim platekama su nagrađeni urednici sportske emisije “Potez” RTV Bugojno Azam Mandžić i Osman Mešan, a zlatnim Nusret Peco, nekadašnji golman a danas trener i sekretar u NK “Iskra”, te NK “Iskra”, koji je protekle godine obilježio 70 godina postojanja i djelovanja.

Svojim nastupima manifestaciju “Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2016.” upotpunile su muzičke nade Gornjovrbaske regije Benjamin Redžić i Mirza Šečić.

tekst: rtvbugojno/Osman Mešan

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/