Bugojanac Amel Novalić: Ja kao najbolji sportista Bugojna 3 godine zaredom nemam mjesta u prvom redu od novih likova

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Amel Novalić, član Taekwondo kluba Bugojno večeras je izabran po treći put zaredom za sportistu Bugojna, ali je večeras izazvao posebnu pažnju prilikom govora nakon uručenja diplome i novčane nagrade od 200 KM.

Naime, Amel je u svome govoru istakao:

Zahvaljujem se izbornoj komisiji, a posebno se zahvaljujem svim roditeljima ukupno, zato što roditelji najviše podržavaju sport u našem gradu, oni su ti koji najviše finansiraju svoje sportaše. Zahvaljujem se svome babi Đevdi i mami Fatimi koji su mene gurali kada sam bio mali i kada sam kreno. Moram par stvari reći koje mene kao sportistu i koje meni daju obavezu pošto sam izabran da ukažem sa ovog mjesta. Svi mi koji radimo moramo imati odgovornost za ono što radimo, ja kao sportista tri godine zaredom, nisam imao mjesta da sjednem u prvi red, ne znam što, imali su novi likovi. Mene boli kao sportistu ovoga grada, kao čovjeka koji je podržavao Bugojno cijelo vrijeme dok se borio. Govorili smo o uspjesima 2016. kako su svi neki klubovi, svaka čast, bravo i treba da se radi, a nismo spomenuli zato što se ne zna da sam ja dobio poziv da učestvujem na Evropskom šampionatu u Švicarskoj 2016. godine. Nisam imao para da odem tamo. Propustili smo Balkansko prvenstvo zato što nismo imali para da odemo tamo. Pozivam čelnike našeg grada, načelnika Općine i predsjednika sportskog saveza da organizuju sjednicu sportskog saveza da izaberemo druge ljude i da izaberemo mlade sportiste koji će voditi grad i naš sport dalje. Hvala.

Amel nije tražio aplauz i ovacije, ali ih je imao tokom svog govora.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o