BUGOJNO: Verbalni sukob bez cenzure između roditelja od učenika i direktora Druge osnovne škole u Veseloj (VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//


Danas u 11 sati je održan sastanak roditelja zbog problema sa grijanjem u Drugoj osnovnoj školi u Veseloj. Veliki broj roditelja se skupio i verbalno sukobio sa direktorom pomenute škole Muradifom Hajdarom.

Roditelji djece upozorili su na nehumane uslove u kojima njihova djeca pohađaju nastavu. Naime, peći smještene u učionicama ne mogu zagrijati prostor, pa je u školskoj zgradi smrzla i voda.

Više od 80 učenika bugojanske područne škole već treći dan nastavu pohađa u zimskoj opremi. Naime, pet učionica ove škole još se zagrijava uz pomoć peći na drva. Roditelji djece kažu da ukoliko se ne osiguraju bolji uvjeti za izvođenje nastave bit će prisiljeni bojkotovati nastavu.

Djeca su tokom nastave u jaknama, rukavicama, kapama. Učiteljica u jakni, pod dekom, to nema nigdje u 21. vijeku – pričaju roditelji.

Pojedini roditelji su proteklih dana svojoj djeci u torbe uz obavezne udžbenike stavili i pokoje drvo, da se nađe.

Iz uprave škole tvrde da su na vrijeme osigurali ogrjev, te da su izvođenje nastave za sve učenike prebacili u drugu smjenu da bi se prostorije dovoljno zagrijale, a da su mirni protesti roditelja politička igra.

Resorna ministrica je u telefonskom razgovoru FTV-u rekla da je za ovaj problem saznala danas. A uspostava centralnog grijanja u ovoj školi, po svemu sudeći, mogla bi biti razmatrana na narednoj sjednici Kantonalne vlade.

Reportaža: Bugojno Danas

Tekst: Federalna.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/