Bugojno ostaje grad rukometa! Pobjedom u Derventi rukometaši tri kola prije kraja prvenstva izborili opstanak

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

RK DERVENTA – MRK ISKRA 34-36

U okviru 27. kola naša ekipa je bila u gostima kod ekipe koja je do sad osvojila samo 2 boda.
Svi znamo da su mnogi vidjeli pobjedu sa mnogo više razlike, ali ipak to nije bilo. Naša ekipa je dosta bila umorna i potrošena u prošlom kolu gdje smo protiv izuzetno jake ekipe Gračanice koja igra finalfour kupa BiH gdje sebe traži i ove godine u Evropi. Kao što znate naš roster je na par pozicija dosta skraćen te neki igrači moraju da igraju i na drugim pozicijama zbog lakših povreda u našoj ekipi.

Utakmica u Derventi je bila pod velikim pritiskom kako na terenu tako i na klupi jer rezultat smo pratili i u Gračanici gdje je naš pratilac Bosna izgubila.

Dakle našim momcima i stručnom štabu bitna je bila pobjeda u Derventi uopće nije bitno bilo jel to jedan ili deset golova razlike bitna je pobjeda koja nas ostavlja u Premijer ligi, naravno i put je učinio svoje 5 sati vožnje gdje ostale ekipe idu na noćenje nažalost mi to ovaj put nismo mogli sebi priuštiti.

Ovim putem želimo da opet pozovemo one koji žele da pomognu naš klub neka nam se jave.
Sretan povratak kući našoj ekipi i stručnom štabu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o