Bugojno: Na dvije lokacije pronađena opojna droga

http://preventlabs.ba/

Dana 26.10.2018. godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno i  policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje, na osnovu usmene naredbe nadležnog kantonalnog tužitelja KT Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata u općini Bugojno, koju koriste lica F.B. i Dž.B., oboje iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Također, dana 28.10.2018. godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, na osnovu usmene naredbe nadležnog kantonalnog tužitelja KT Travnik, izvršili su pretres kuće u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, koju koristi lice M.Dž. iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, te vaga za precizno mjerenje.

O svemu je obaviješten nadležni kanotonalni tužilac, a protiv navedenih lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

https://www.bingotuzla.ba/2019/03/18/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno-od-18-3-do-20-3-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/