Šemsudin Mehmedović: Destruktivni i antidržavni vokabular odbija investitore

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović prilikom posjete  Bošnjačkoj kulturnoj zajednici u Rosenheimu, u Njemačkoj izjavio je da u dijaspori živi oko dva miliona Bosanaca i Hercegovaca, što je, po njegovom mišljenju, “veliki potencijal koji može državu dići na noge”.

– Iz dijaspore u BiH stigne više od tri milijarde maraka godišnje što predstavlja ogroman kapital za našu zemlju. Međutim sav destruktivni i antidržavni vokabular nekih političara odbija ne samo inostrane investitore, nego i investitore iz naše dijaspore, te dotok kapitala u našu državu kako bi  na drugoj strani neko pokupio nekoliko nacionalnih poena – kazao je Mehmedović.

Mehmedović je na tribini govorio o temi “Politički izazovi u BiH nakon izbora”, zatim o odlasku mladih i stručnih ljudi iz BiH, o ulozi dijaspore u političkoj moći  države, o kontroverznom školskom sistemu, projektima destabilizacije BiH i njenom putu ka NATO i EU.

Na tribini je istakuto da treba ojačati interaktivnu vezu bosanskohercegovačkih građana u  dijaspori i domovini, obezbijediti institucionalni sistem brige o radu i aktivnostima građana u dijaspori, te osigurati političku stabilnost države nakon izbora.

Učesnici tribine su se složili da se svi trebaju što više zalagati kako bi dijaspora bila insitucionalno podržana od države, a bh. građani iz inostranstva mogli što lakše i brže dolaziti do svojih ciljeva u obliku ulaganja svog kapitala u državu i obezbjeđenja što čvršćih veza sa svojom domovinom.

FENA

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o