Bugojno: Mladi bh. rukometaši poraženi od selekcije Hrvatske

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U prvoj utakmici, koja je igrana na 6. međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost” u Bugojnu, mladi rukometaši Hrvatske slavili su protiv selekcije Bosne i Hercegovine, rezultatom 30:25. Najefikasniji u redovima hrvatskih rukometaša bio je Rudolf Zvonimir Šafranko, s postignutih sedam golova. U reprezentaciji BiH, najefikasniji je bio Edin Klis, koji je zatresao mrežu protivnika 13 puta.

Danas će biti odigrano još nekoliko utakmica, a snage će odmjeriti kadetske reprezentacije Njemačke i Poljske, Slovenije i Austrije, te Katara i Švicarske.

Nakon međusobnog duela u jutrošnjoj utakmici, mladi rukometaši Hrvatske igrat će u poslijepodnevnim satima s vršnjacima iz Poljske, dok će bh. rukometaši na parket sa selekcijom Njemačke. Inače, u grupi A takmiče se Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Poljska i Njemačka, a u grupi B Slovenija, Švicarska, Austrija i Katar. Organizator 6. međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ je Muški rukometni klub “Iskra” Bugojno,  a pokrovitelj Katarska rukometna Federacija.

Na turniru, koji se igra u Sportskoj dvorani KSC-a, bit će odigrano dvadeset utakmica, a završit će u nedjelju proglašenjem najboljih pojedinaca i ekipa.

Tuzlanski.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o