BUGOJNO: Januar na TIFBU sceni

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Počastite svoju maštu uz TIFBU scenu i neka vam ova godina bude maštovita, sretna i nasmijana. TIFBU festival u januaru sa bogatim teatarskim sadržajem. Dođite, osjetite i ostanite uz umjetnost.

Januar počinje sa predstavom „Fatima, nevjesta od boli“MTM Mostar. Predstavu možete pogledati 06.01.2017 od 20 časova, Mala sala KSC-a Bugojno.

Fatima, nevjesta od boli” je priča o Hasanaginici iz vizure žene. To je priča u kojoj Hasanaginica ima ime i prezime i po prvi put sama govori o svom životu i smrti. Autor teksta Ljubica Ostojić, režija Sead Đulić.

Mladost koja vam donosi ovu teatarsku igru: Ena Husić, Taida Heljić, Anela Bašić, Lamija Šupić, Naila Šupić, Amina Grcić, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Dino Gluhović, Muhamed Behram i Tarik Zolj.

Teatarskog seruma u Bugojnu neće nedostajati. TIFBU publika će dobiti svoj novogodišnji teatarski poklon, koji krije zagrljaj, život, priču, ljude, sreću. Sve ono što je nedostajalo čovjeku, da postane čovjek. Zaboravite zimu ili je pamtite po teatru. Teatarska mjesta su topla, udobna i ugodna. Svi, svi, svi uzmite TIFBU i budite dio ovog festivala.

12.01.2017.

PENDREKMEN (Cvetin Aničić i Ivan Lukić)

Kazalište BESA Vis

21.01.2017.

PORTRET MALIGNE ĆELIJE (Cvetin Aničić)

Amatersko pozorište “Branislav Nušić” Šid

26.01.2017.

OPROSTITE, MOLIM VAS, MOGU LI DA PROĐEM

Tijana Jovanović

 

Neka nas, u pozorištu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o