JAJCE: Ako otkrijete ko je napadač, dobit ćete 5.000 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Svi koji imaju informaciju o fizičkom napadu s leđa na advokaticu Delisu Madžo iz Jajca, kojoj su tom prilikom nanesene teške tjelesne povrede preloma kostiju lica da se jave na broj: 063/356-259.

Ko doprinese rasvjetljavanju ovog događaja i otkrije počinioce ili saizvršioce te dokaže o izvršenju ovog djela i dovede do procesuiranja slučaja pred sudom dobit će nagradu u iznosu od 5.000 KM.

Svi koji se jave na 063/356-259 bit će im zagarantovana puna diskrecija, kao i zaštita podataka.

Podsjećamo, napad se desio 11. maja 2016. godine oko 16.30 sati u ulici Kralja Tvrtka I u neposrednoj blizini Gradske apoteke u Jajcu, u kojem je advokatica zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave.

Napadač je žrtvu sačekao na samom ulazu u zgradu u kojoj živi, a napad se dogodio s leđa. Nakon napada advokatica Delisa Madžo je prevezena u odjel Doma zdravlja Jajca, nakon čega je hospitalizirana te prevezena u zeničku bolnicu.

Motivi ovoga napada još uvijek nisu poznati, a prema saznanjima nekih svjedoka, radi se o muškarcu od 40 godina, srednje tjelesne građe i crne kose. Na sebi je imao crnu kožnu jaknu i farmerke. Nakon napada napadač se uputio u pravcu naselje Bare, tačnije uz nekadašnju “kocku”, a uviđaj su izvršili službenici krim policije PU Jajce.

Zbog ovog napada, Regionalna advokatska komora Zenica izrazila je svoje žaljenje, te najoštrije osudila ovaj čin kao bezuman, podmukao i kukavički napad na osobu advokata, člana Advokatske komore, koja obavlja advokatsku djelatnost od 1991. godine.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/