Bugojanski srednjoškolci uputili poziv za Socijalni dan

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Srednjoškolci su uputili poziv društveno odgovornim kompanijama sa područja općine Bugojno da se 18. oktobra, pridruže Socijalnom danu Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, projektu od kojeg i lokalna zajednica i država imaju koristi. Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se za financiranja omladinskih projekata širom BiH.

Socijalnim danom svi uče i svi dobijaju – srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realiziraju svoje ideje. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga i moć današnjeg društva.

„Srednjoškolci su spremni boriti se za sebe, ali nam je u tome potrebna Vaša pomoć. To je, zapravo, sve što od Vas tražimo – da zajedno sa nama uložite u dobrobit svih nas. Jer,mi smatramo da je poenta našeg postojanja danas rad na našoj budućnosti. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta i ustupiti radna mjesta srednjoškolcima našeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći, i kako bi zaradili dnevnice, u minimalnom iznosu od 20,00KM, koje će biti uplaćene u fond Socijalnog dana“, poručuju iz ASuBiH.

ASuBiH je implementirao do sada tri „Socijalna dana“, a prošle godine radilo je 1564 srednjoškolaca/ki koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 600 preduzeća širom BiH, te time osigurali sredstva za 32 srednjoškolske inicijative i projekta u iznosu od 23.000 KM. „Ambicije za ovogodišnji Socijalni dan su još veće, gdje ćemo koristiti prijašnja iskustva i kontakte, te uz pomoć Vas, učiniti ga najboljim do sada!“, obećavaju iz AsuBiH.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja se kroz svoje aktivnosti i projekte zalaže za poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH, s ciljem da se stvore bolji uvjeti obrazovanja u našoj državi i međusobno povežu srednjoškolci. ASuBiH radi na principu lokalnih timova te trenutno okuplja timove u 65 lokalnih zajednica, širom BiH, sa više od 1600 članova i članica, čiji se broj stalno povećava.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/