Bugojanski doktori medicine i stomatologije podržali kolege u Sarajevu

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

Polusatnim štrajkom koji je održan u vrijeme pauze, grupa doktora medicine i stomatologije u JU “Dom zdravlja” Bugojno danas se solidarizirala s kolegama u Kantonu Sarajevo, koji su u generalnom štrajku.

-Ne možemo ostati ravnodušni na to da naše kolege već mjesecima pokušavaju riješiti probleme, koji su nastali kao posljedica nepoštivanja kolektivnog ugovora – kazao je predsjednik Podružnice Sindikata doktora medicine i stomatologije “Doma zdravlja” Bugojno i potpredsjednik kantonalne organizacije ovog sindikata u SBK-u Dženad Jusić. 

Nada se da će se štrajk sarajevskih doktora okončati u što skorije vrijeme, jer “oni samo traže da se poštuje i primjenjuje u praksi ono što je potpisano”.

– S ovog mjesta šaljemo im poruku da budu ustrajni u svojim zahtjevima, a mi ćemo ih podržati kada god to bude trebalo – naglasio je.

Fena

https://www.bingotuzla.ba/2019/01/14/za-pocetak-sedmice-dodatno-snizeno-14-1-16-1-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/