Otac Selme Agić: Gnusno je da traže oslobađajuću presudu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Otac stradale Selme Agić, Amir, razočaran je nakon što je danas advokat Kerim Čelik zatražio oslobađajuću presudu za Sanjina Sefića kazavši da bi ga trebalo osloboditi da pregazi i drugu djecu ako nije kriv smrt Selme i Edite.

“Ko ih je onda zgazio? Ništa mi nije jasno. Šta god sud uradi ništa neće promijeniti, moj život je svakako bezveze. Ako ga oslobodi žalite ćemo se, ali sada su na potezu zakon i država, da vidimo šta imamo od države. Gnusno je da traže oslobađajuću presudu”, rekao je Agić vidno uznemiren.

Kazao je kako im je telegram na kojem je potpisan Sanjinov otac stigao nakon 45 dana, te da je u njemu pisalo kako žale zbog onoga što se desilo. Smatra da je telegram saučešća trebao doći mnogo ranije.

“Ako nije kriv, zašto je pobjegao u drugu državu i tražio da se odmah ne izruči? Slažem se s tim da se prepao i da je pobjegao s mjesta nesreće, ali što se nije vratio? Tvrdnje njegovog advokata da ne treba odgovarati za to što je pregazio Selmu, a ona je mrtva. Kakva je to logika? I priča da joj nikako nije mogao pomoći? Pticu kada zgazite stanete da vidite je li živa”, rekao je.

Na kraju je kazao kako će sačekati presudu i odlučiti šta će dalje, ali da je datum kada je sudija Igor Todorović zakazao presudu predaleko i da je to moglo biti zakazano mnogo ranije kao u slučaju “Dženan Memić”.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o