Bugojanci se odazvali akciji za štićenike Zavoda u Pazariću

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u centru našeg grada, tačnije na trgu kod Zelene pijace, održano skupljanje  želja za štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Veliki broj naših sugrađana odazvao se akciji, a incijator prikupljanja stvari koje su poželjeli štićenici iz Pazarića Rea Vučić bila je zadovoljna odazivom građana Bugojna, te je za naš portal otkrila same  detalje akcije.

–       Akcija je pokrenuta preko facebooka, a ja i moja prijateljica smo odlučile da to bude danas. Najviše zbog toga da se to lijepo popakuje i da obradujemo tu djecu. Prije nekoliko dana u svim medijima smo mogli vidjeti spisak njihovih želja, želje su im stvarno skromne, nešto što nama ne znači ništa njima je bukvalno sve. Za manje od sat vremena došlo je  dosta ljudi, neki nisu u toku pa dolaze  i pitaju, te idu i donose slatkiše i paketiće, istakla je  Vučić.

Vučić je za naš portal otkrila da će prikupljena pomoć  štićenicima Pazarića dostavljena naredne subote, a do tada svi koji žele da se uključe u ovu akciju mogu to učiniti pozivom na telefon +387 62 532 189 (Rea Vučić).

SVAKA ČAST BUGOJNO: U toku akcija skupljanja pomoći za štićenike zavoda u Pazariću Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 5. prosinca 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/