Bugojanac traži plac ili kuću da kupi za porodicu iz Pavica koja živi u nehumanim uslovima

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U udruženje žena “Đerđef” Bugojno javila se porodica iz Bugojna koja živi u inostranstvu i koja želi ostati anonimna sa namjerom da kupe skromnu kuću ili plac u okolici Bugojna tj. izvan užeg jezgra grada npr. Čipuljić, Vesela, Gračanica, Glavice, Rovna, Bristovi, Karadže, Vučipolje, Gaj, Goruša, Kandija, Kopčić, Vrbanja, dakle u obzir dolazi bilo koja mjesna zajednica sa područja Općine Bugojno.

Kuća ili plac namijenjen je za porodicu Vernese Cetin iz Pavica koja živi sa svojim mužem i djetetom u nehumanim uslovima, a koju smo posjetili 5.11.2017. i obradovali životnim namirnicama humanih ljudi. Vernesa grije vodu u loncu i kupa se u lavoru, koristi vanjski WC što je i kazala u našem video prilogu.

Svi oni koji imaju kuću ili plac za prodati izvan užeg jezgra Bugojna neka se jave u inbox Facebook stranice Bugojno Danas ili na mail bugojnodanas@gmail.com ili na broj mobitela 061/230-846 kako bi anonimni donatori mogli kontaktirati vlasnike i dogovoriti se o prodaji. Podijelite ovaj članak jer je ovo veliki humani gest nesebničnih ljudi koji žele spasiti jednu porodicu.

U kakvim uslovima Vernesa živi pogledajte u video prilogu koji smo snimili krajem prošle godine.


http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o