Srednjobosanski kanton: Počela provjera ispravnosti vozila! Vlasnici tehnički neispravnih vozila bit će kažnjeni

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Na području Srednjobosanskog kantona počela je preventivna provjera ispravnosti vozila.

Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provode MUP Srednjobosanskog kantona, IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice u saradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda.

– Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti u javnom prijevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila, će se sankcionirati prema zakonu – pojasnili su nam iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

Akcija je počela jutros na području svih policijskih stanica u Srednjobosanskom kantonu i trajat će naredna dva dana, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK.

Policija će danas do 9. maja kontrolirati ispravnost vozila, a u slučajevima gdje se posumnja u ispravnost, vlasnici će biti upućeni do najbliže stanice za tehnički pregled vozila kako bi se provjerila ispravnost.

Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje SBK, USK i ZDK i u saradnji s kantonalnim MUP-ovima uz odobrenje kantonalnih policijskih komesara i u saradnji s ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda s ovih područja.

Akcija će biti provedena i u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o