Apel Udruženja Đerđef: Spasimo život djevojčice Selme Šakić!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Predstavnici Udruženja Đerđef Bugojno na čelu sa predsjednicom Šidom Kalbić danas su posjetili djevojčicu Selmu Šakić iz Turbeta koja se kreće pomoću štaka i kojoj je hitno potrebna operacija. Selma je rođena 26.09.2001.g. i do sada je imala četiri teške operacije, a upute ljekaru kažu da joj je potrebna operacija u Švicarskoj koja košta 20.000 Franaka.

Selmina noga je u teškom stanu, operacije je hitno potrebna i mi 18.11.2015.g. u Turbetu organizujemo humanitarni koncert sa željom da svi zajedno pomognemo našoj Selmi. Također, od sutra ćemo postaviti kasice U Bugojnu, Donjem Vakufu, Turbetu, Travniku i Vitezu. Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti da olakšamo porodici i pomognemo Selmi da ako Bog da ode u Švicarsku na liječenje. Mi, Udruženje Đerđef 05.12. odlazimo u Beč gdje ćemo biti gosti kod naše drage porodice Hasanović, Jasminke i Fejze, te ćemo i tamo ako Bog da napraviti humanitarnu akciju za našu Selmu. Idemo da zajedno pokušamo spasiti ovaj mladi život, a uplate može izvršiti na navedeni broj računa sa naznakom: Za liječenje Selme Šakić. Sve uplate ćemo objaviti javno, kazala je predsjednica Šida Kalbić.

Selma ali i njeni članovi porodice istakli se veliku zahvalnost Đerđefu za pokretanje akcije sa nadom da će odaziv humanih ljudi biti veliki te da će se skupiti potrebni novac.

Danas je otvoren i humanitarni broj za Selmino liječenje, a svi koji žele donirati 2 KM mogu to učiniti poziv na broj telefona 090 291-017.

Selma 1 IMG_4364 IMG_4370

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/