Anes Mašić, prvi topnik kadeta Iskre i velika nada našeg nogometa

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kadeti Iskre ove sezone igraju jednu od svojih najboljih sezona. Veoma kvalitetna generacija ruši pred sve sobom i samo čudo može spriječiti mlade nade tima sa Jaklića da ne završe polusezonu na prvom mjestu. Pored trenera Senida Kulaša, u ovom timu svakako vrijedi izdvojiti nekoliko ekstra kvalitetnih mladih fudbalera čije vrijeme tek dolazi. Jedan od njih je Anes Mašić (2000.g.), član ove talentovane generacije, koji vrlo često svojim bravurama pokazuje raskošni talenat i donosi prevagu svom timu. U dosadašnjem dijelu sezone (11.kola) postigao je osam pogodaka. U posljednjoj pobjedi svog tima nad Bosna Semom (3:0), bio je strijelac dva pogotka i ponio epitet igrača utakmice.

Zadovoljan sam svojim partijama, moji pogoci govore dovoljno i samo mogu poželiti da ovako i nastavim. Prvi sam strijelac ekipe uz još jednog saigrača koji je postigao isto toliko pogodaka, igramo kvalitetno i efikasno, te sama tabela to govori. Potpisao sam amaterski ugovor sa prvim timom Iskre i to je za mene veliko priznanje, a iskreno se nadam da ću se naći na spisku našeg selektora kadetske reprezentacije Sakiba Malkočevića, kazao je Mašić.

A selektor Malkočević i njegovi saradnici Mašića su mogli na djelu vidjeti na turniru pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza gdje je u dresu selekcije Srednjobosanskog kantona postigao četiri pogotka, od čega tri u polufinalu.

Jako talentovan igrač koji je kroz pripremni period privukao pažnju na sebe i u dosadašnjem dijelu prvenstva dao osam pogodaka i sigurno uz dobar rad i zalaganje pred njim je fina budućnost, kazao je svoje mišljenje o talentovanom Mašiću, trener kadeta Iskre Senid Kulaš.

anes_masic

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/