ZVANIČNO: Novi predsjednik sportskog saveza Bugojno je Aldin Pandžo

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Danas je održan sastanak upravnog odbora Sportskog saveza Bugojno sa načelnikom Hasanom Ajkunićem. Sastanku je prisustvovalo i novo rukovodstvo Sportskog saveza, nadzorni odbor i predsjednik i potpredsjednik skupštine te izborna komisija.

Kako portal Bugojno Danas saznaje, novi predsjednik Sportskog saveza Bugojno umjesto Nedžada Šečića je košarkaš Aldin Pandžo koji je izabran na glasanju gdje je dobio 4 glasa upravnog odbora. Đenan Mahmutbegović je predložio Hamzu Malbašića a Almir Bašić je predložio Aldina Pandžu za predsjednika Sportskog saveza Bugojno.

Za Aldina su glasali Almir Bašić ispred NK Iskra Bugojno, Amer Gasal ispred Karate kluba Master, Muris Ćurić ispred kluba sportova na vodi Vrbas, Aldin Pandžo ispred KK Iskra Bugojno.

Aldin je sa 4 glasa izabran kao novi predsjednik Sportskog saveza Bugojno pa nije bilo potrebe glasati za drugi prijedlog.

Za potpredsjednika Sportskog saveza Bugojno je izabran Almir Bašić.

Sekretar sportskog saveza Bugojno će biti izabran nakon što Skupština odluči o statusu, a birat će ga Upravni odbor. Pozicija za koju je mnogo zainteresovanih, ali i pozicija koja zahtjeva veliku odgovornost jer će u jednu ruku sport Bugojna zavisiti i od sekretara koji će moći predlagati i aplicirati za razne projekte kako bi savez finansijski bio u plusu.

Redakcija portala Bugojno Danas čestita Aldinu na funkciji gdje se iskreno nadamo da će doprinijeti mnogo sportu Bugojna.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/