FEENA RAYA organizira koncert: jedinstveni The Babe Barbarella ESFF – subota od 21h kod fine raje

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

U subotu 23.3.2019., od 21 sati kod fine raje svira trenutno jedan od najpopularnijih bendova u regiji – jedinstveni The Babe Barbarella!

Njihova energija, razigranost i pozitivna atmosfera koju prenose na svoju publiku je naprosto neopisiva. Oni koji su ih slušali na njihovim nastupima vrlo dobro znaju o kakvoj energiji je riječ, a oni koji nisu imaće priliku da ih slušaju u subotu kod fine raje.

Band, The Babe Barbarella ESFF, nastao je u Bihaću, 2012 godine. Osnovala ga je skupina istomišljenika i ljubitelja SciFi tematike. Naša muzika je mješavina funk, electronic, dance, pop, rock muzike, žanra koji mi volimo zvati Electric Science Fiction Funk (ESFF).

Ova energična družina iz Bihaća, koja čini bend The Babe Barbarella ESFF, poznata je po obradama poznatih svjetskih i domaćih hitova te svojim izuzetnim nastupima koji ostavljaju bez daha publiku širom BiH ali i regije.

Bend, The Babe Barbarella ESFF, na početku karijere radio je kao cover bend, sve do 2017 godine, kada smo napokon odlučili i osjetili da smo zreli da uradimo svoj materijal. Sve je počelo pjesmom “Šta kažeš, šta kažeš?“, koja je imala svoj odjek kod publike koja nas je pratila, ali koja nije bila pravi pokazatelj onog što želim raditi. Više je bila produkt pritiska ljudi koji su željeli čuti nešto naše.

Međutim, napokon smo čvrsto odlučili da kročimo u autorske vode i sa novom pjesmom, “Nema vremena“, pokazali smo ono što jesmo i ono što želimo (ubuduće) raditi.

Bend, The Babe Barbarella ESFF, čine – Zulfikar Handukić Zosko (vokal) ; Arslan Handukić Ari (gitara, vokal) ; Ervin Duratović Erko (bass gitara, vokal) ; Elvis Bajrić Elvis (bubnjevi)

Više informacija na službenoj FB stranici benda: https://www.facebook.com/TheBabeBarbarellaBand/

  • Logistička podrška: TUBORG
  • cafe bar FEENA RAYA, <Bosanska 8 – Bugojno // #feenaraya
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/