ZVANIČNO: Nažalost došao je i taj dan, Gimnazija Bugojno promijenila naziv u Mješovita srednja škola Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Kako smo ranije pisali o gašenju naziva Gimnazija Bugojno i mijenjanja imena u Mješovita srednja škola Bugojno, nažalost to se desilo. Naime, vijećnik SDP-a Admir Škandro je na IV sjednici Općinskog vijeća Bugojno kazao kako je u Ministarstvu obrazovanja, kulture i sporta SBK vidio zahtjev za preregistraciju škole JU Gimnazija Bugojno u Mješovita srednja škola Bugojno. Potvrdu smo dobili danas na konkursu “Plan upisa učenika u I razred srednjih škola za školsku 2017./2018. godinu Srednjobosanskog kantona koje nastavu izvode na bosanskom jeziku.

Nakon naše prve objave iz 11.05. ove godine sa Općinskog vijeća Bugojno o preregistraciji Gimnazija Bugojno u Mješovita srednja škola Bugojno bilo je raznih komentara kako to nije istina te kako informacije nisu tačne, a portal Bugojno Danas je svoje čitatelje navikao da objavljujemo samo provjerene informacije.

U konkursnoj tabeli, (dokaz u prilogu), stoji Naziv škole i mjesto gdje piše Mješovita srednja škola Bugojno, umjesto Gimnazija Bugojno, a Stručna zvanja i zanimanja su Opća gimnazija i Medicinska sestra-tehničar.

Informaciju o preregistraciji Gimnazija Bugojno u Mještovita srednja škola Bugojno smo odlučili provjeriti u Odjelu za obrazovanje i nauku SBK gdje su nam potvrdili da je tačno da je Gimnazija Bugojno promijenila naziv škole u Mješovita srednja škola Bugojno.

Nažalost, brend Gimnazija je ugašen, to se ne bi desilo da je smjer Medicinski tehničar otvoren u Srednjoj tehničkoj školi koja je imala sve potrebne uslove za pomenuti smjer kako je naglašavao vijećnik SDP-a Admir Škandro.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o