Eldin Huseinbegović rasplakao na stotine Bugojanaca (FOTO+VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Večeras je u okviru Ramazanskih noći nakon teravih namaza organizovano večer ilahija i kasida gdje je specijalni gost bio Eldin Huseinbegović.

Na početku programa ašere je proučio Mirnes ef. Šehić. Voditelji programa su bili Azam Mandžić i Eneida Alibegović, dok je Vehid ef. Arnaut kao organizator večeri uz Muftijstvo travnično i Medžlis islamske zajednice Bugojno, obećao da će ovakve noći preći u tradiciju. Bugojancima je pjevao i talentovani Mirza Šečić.

Eldin Huseinbegović se predstavio pjesmama “Samo Allah istina je”, “Zvijezda tjera mjeseca”, “Kraj mezara tvoga stojim”, pjesma uz koju su mnogi zaplakali uz emotivno izvođenje Eldina te sevdalinkom “U stambolu na Bosforu”.

Eldin je prije pjesme o majci kazao prisutnima: “Blago vama dok imate majku svoju, dobro je pripazite, jer eto danas je majka tu sutra možda neće biti, vrijeme tako brzo prolazi, a mi smo zauzeti neki stvarima, prioritet su nam neke stvari koje su brzo prolazne, a oni ljudi koji su nam najdraži njih nekako preskočimo uvijek. Ta pjesma nam je bitna, jest tužna i mami suze, ali te će suze ako Bog da u Džennetu biti biseri. 

Sutra nakon teravih namaza specijalni gost će biti Enes Ukić, dok će u subotu Armin Muzaferija biti dio ramazanskih noći.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o