Zukan Helez o bugojanskom sportu: Prave nam priču da je uspjeh ako Iskra uđe iz treće u drugu ligu!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bugojanski sport trenutno je na najnižim granama, a najbolji pokazatelj toga su katastrofalni rezultati klubova koji se iz dana u dan nalaze u veoma teškoj situaciji. Čelnici Sportskog saveza Općine Bugojno već odavno nisu omiljeni u gradu, ali lične promocije su ispred promocije sporta i uspješnih rezultata klubova kao i pojedinaca. Potpredsjednik SDP BiH i poslanik u Predstavničkom domu PSFBiH Zukan Helez vrlo dobro je upoznat sa situacijom u bugojanskom sportu, a jedan je od rijetkih koji klubovima u našem gradu već odavno pomaže na razne načine.

Čini mi se da nema sfere ni oblasti koje nisam nastojao pomoći, a da li je to bilo dovoljno ne znam. Svim sportskim klubovima, od karate do rukometa, nogometa, sam pomagao i prebacivao novac te su svi osjetili pomoć kada sam ja bio ministar, ističe Helez.

Na pitanje da li se u sport u Bugojnu uplela politika, Helez kaže:

Ne može se sada govoriti da će biti uspjeh ako Iskra uđe iz treće u drugu ligu. Iskri je mjesto u Premijer ligi, jer i Premijer liga je jako loša. Ako Mladost iz nekog sela kod Kaknja može biti stabilan premijerligaš i sada neko pravi priču da je uspjeh ako Iskra uđe iz treće u drugu ligu i ako to ljudi ako prihvate kao uspjeh, onda je problem u ljudima. Zna se za šta je ko odgovoran, a to isključivo pripada opštinskim vlastima i oni određuju ljude koji će tamo biti. Mene je lično sramota pomenuti sadašnju Iskru koja je bila simbol Bugojna, a i ne sjećam se kada sam zadnji put bio na utakmici. Kao ministar sam dosta pomagao Iskri, nisam čak ni pitao gdje su te pare otišle. Ne mogu da gledam to, nasikiram se, jer je to na jako niskom nivou, a naši talentovani nogometaši idu da igraju u Vitez i Travniku. Sport je ogledalo razvoja društva, jer pogledajte i ostale klubove u gradu. Npr. rukometni klub se raspada, nemaju opreme i osnovnih sredstava.

Ipak, ističe da u bugojanskom sportu ima vrijednih sportskih radnika.

Sve osim pojedinačnih sportova je palo. U zadnje vrijeme zahvaljući prije svega Rašidu Tihaku koji vodi KK Bugojno oni imaju dobre rezultate i osvajaju medalje. Ali to je zahvaljući Rašidu Tihaku, a ne nekom iz Sportskog saveza ili nekom drugom ko bi trebao voditi brigu od tome, dodao je Helez.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/