Haris Seferović, prvotimac Iskre: Uspjeh ekipe mi je na prvom mjestu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Nogometaši Iskre nakon tri kola u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad jedini su tim sa stopostotnim učinkom, tri pobjede uz gol razliku 14:5. Bugojanci su proteklog vikenda u Turbetu bez većih problema nadigrali Vlašić 3:1, a treći pogodak za tim sa Jaklića postigao je povratnik Haris Seferović, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje. Seferović je uoči početka sezone stigao na Jaklić sa željom da se dobrim partijama vrati u staru formu koja ga je krasila tokom ranijeg perioda u kojem je nosio dres Čelika, Travnika i Metalleghea. U četvrtom kolu Iskra na svom Jakliću dočekuje drugoplasirani Borac iz Izačića te će ovo ujedno biti i derbi kola.

Početak sezone je onakav kakav smo planirali, a to je maksimalan broj bodova iz tri utakmice. Već sada se vidi pomak u klubu u odnosu na prethodnu godinu. Svoje zasluge za ovaj uspjeh pored igrača ima i uprava kluba koja ispunjava svoje obaveze prema igračima što se odmah odrazilo i na rezultate. Ja bih ovom prilikom pozvao i navijače da nas podrže da svi skupa Iskri vratimo stari sjaj, ističe Seferović koji se dotakao i subotnjeg derbija sa Borcem.

– Ta utakmica je derbi kola i mi prihvatamo ulogu favorita te ćemo to i da opravdamo. Maksimalno se spremamo za utakmicu i ne želimo podcjeniti nijednog protivnika. Hrabri me forma većina igrača, posebno navalnih koji su u golgeterskoj formi.
U tri kola pokazao je svoj neupitni kvalitet i vidljivo je da Iskrini protivnici u svakom susretu upravo na njega obraćaju posebnu pažnju.

– U tri kola sam postigao četiri pogotka. Lijepo je je kad se postižu golovi, ali uspjeh ekipe je na prvom mjestu. Dat ću sve od sebe da budem još bolji i tako pomognem klubu u osvajanju prvog mjesta, kazao je prvotimac Iskre Haris Seferović.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o