http://sda.ba/home/

Zukan Helez: Nesposobni Salko Bukvarević mora odmah podnijeti ostavku zbog svog nerada, bahatosti i vrijeđanja inteligencije boraca

http://www.sbb.ba/ http://www.sbb.ba/ https://www.facebook.com/elvedinmusanovicSDA/
https://www.facebook.com/kasumovic.fuad/

Zukan Helez, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH pozvao je ministra demobilisanih boraca FBiH Salku Bukvarevića da se, u skladu sa svojim moralnim (ako ih ima) mogućnostima, izvini borcima za svoj nerad, bahatost i vrijeđanje inteligencije prvenstveno boraca, a zatim i cjelokupne javnosti!

„Više od hiljadu dana boravka na vlasti je ministru Bukvareviću, njegovim saradnicima i kolegama iz Vlade trebalo da napišu i u parlamentarnu proceduru upute Prijedlog zakona na čitavih 21 stranicu!

Dakle, mjesec i po u prosjeku im je trebao da ispišu jednu stranicu, što ne govori o njihovoj studioznosti i dobronamjernosti, već o klasičnom iživljavanju nad strpljenjem i zdravorazumskim ponašanjem!

Pred poslanicima Zastupničkog doma federalnog Parlamenta našla su se dva zakona, koja bi trebala, a koja istovremeno, ne rješavaju niti jedan od zahtjeva demobilisanih boraca!
Zakon od 21 stranicu i 60 članova u čak 12 članova kaže “u skladu sa mogućnostima” rješavaće se…

U praksi to znači da, ukoliko imate 30.000 ljudi kojima ste dužni obezbijediti primanja, a mogućnosti imate tek za njih 4.000, da Zakon poprima oblik igre na sreću u kojem najsretniji (čitaj stranački odabrani) imaju šansu za dobitak. Gospodo, nećemo ovako!

Ovaj Zakon sa nadimkom “u skladu sa mogućnostima” u ovakvoj formi ne smije proći“, naveo je Helez.