Zoljom pogođen radar u Mostaru

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Mostaru se dogodio novi oružani napad na policijske nadzorne kamere. Za razliku od prethodnih slučajeva, kada se uglavnom koristilo tzv. lako naoružanje, ovoga puta je pucano, ni manje ni više, nego iz raketnog bacača – zolje. Policija traga za osobom koja je, vjerojatno s makadamskog proširenja pokraj magistralne ceste Mostar – Sarajevo u naselju Zalik, ciljala radar i pogodila podnožje stupa električne rasvjete na kojemu je stacioniran, piše Večernji list BH.

– Ostala je rupa u stupu, a prava je sreća da raketa nije završila u smjeru obližnje Inine benzinske pumpe ili pogodila vozilo u prolazu – kažu stanovnici iz sjevernog izlaza iz gradske zone ističući da, iako su trebale biti značajna karika u podizanju sigurnosti na veću razinu, ni policijske nadzorne kamere nisu sigurne.

Podsjećaju da su lani u gotovo isto vrijeme, također usred noći, kada je policija i evidentirala prestanak signala, upravo ova kamara i odašiljač izrafalani s pet hitaca, kao i ona na izlazu s magistralne ceste prema Fortici i naselju Pasjak, gdje je bilo devet rupa od metaka. I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, koristili crni sprej, a sve valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima.

Podsjećamo, iz MUP-a HNK-a ranije je saopćeno kako je u planu postavljanje više od 76 kamera na 52 pozicije, a u testnoj fazi projekta “Sistem videonadzora za grad Mostar” postavljeno je njih desetak, i to na Tekiji, Španskom trgu, Šemovcu, M-17, Balinovcu…

Uz kamere su postavljeni i čitači registracijskih oznaka, također osigurani kroz donacije. Kako su rekli iz MUP-a, ukupna vrijednost planiranog projekta viša je od pola miliona maraka, a donacija ide po volji ljudi. I dok jedni imaju takvu volju, drugi su očito u sve ozbiljnijem “ratu s radarima”.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/