ŽNK Iskra počeo pripreme za nastup u premijer ligi

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U nedjelju je na stadionu Jaklić izvršena prozivka igračica ŽNK Iskra za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Predstavljen je plan priprema, te nove igračice, koje su pristupile Klubu u pauzi između dva prvenstva.

Na krilima velikog uspjeha , osvajanja prvog mjesta u Prvoj federalnoj ligi i plasmana u najviši rang takmičenja u našoj zemlji – Premijer ligu Bosne i Hercegovine, istaknuto je kako je želja i u narednom prvenstvu osvjetlati obraz sportske javnosti i grada Bugojna. Zbog svega preduzete su opsežne i kvalitetne aktivnosti koje bi trebale obezbijediti što bolji plasman u premijer ligaškom društvu, o čemu govori šef stručnog štaba Salem Duraković : – Nadam se da ćemo kompletirati kvalitetnu ekipu i da ćemo u veoma jakoj premijer ligi zauzeti mjesto u sredini tabele.

Glavni sponzor i menadžer kluba Naim Basara zahvalio se svim sponzorima i prijateljima kluba na podršci ŽNK Iskra, kao i nogoimetnim savezima SB kantona , Federacije BiH i NS BiH, koji su na svoj način popularisali ženski nogomet i grad Bugojno koji postaje prepoznatljiv i po ženskom nogometu

Očekujem da ćemo uspješno prezentovati naš grad i lokalnu zajednicu i da ćemo opravdati očekivanja bugojanskih ljubitelja sporta u našem gradu i regiji, kao jedini nogometni premijer-ligaš. Pozivam sve navijače Iskre, ljubitelje nogometa iz Bugojna i okolnih mjesta da posjećuju utakmice ženskog nogometnog kluba Iskra i prisustvuju kvalitetnim utakmicama ženskog nogometa. Posebno pozivam navijačku grupu Vandali da svojim navijanjem u narednom prvenstvu pruže podršku igraćicama, koje će dati sve od sebe da što uspješnije predstave naš klub i grad Bugojno – rekao je Basara.

Predstavljena su i pojačanja ŽNK Iskra Suzana Vujošević iz crnogorskog Bijelog Polja,njena zemljakinja Irena Bjelica iz Nikšića, Samira Goretić iz bosanskokrupskog Željezničara, Marina Lukić iz Mostara, Elma Kundić iz Travnika. Njihova su očekivanja, takođe, velika.

Naglasile su kako su došle u ozbiljan klub i shodno tome će se i ponašati u igri, kako bi opravdali ukazano povjerenje .

Nije bilo značajnijih odlazaka iz kluba u odnosu na prošlu sezonu. Zbog obaveza na radnom mjestu u narednom prvenstvu za bugojanskog premijer ligaša neće nastupiti Indira Abadžija. Recimo da je pojačan i stručni štab . Novi članovi su Smajo Duraković, kondicioni trener i Armin Uzun trener golmana.

Autor: Azam Mandžić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/