Život bez sporta za njega ne bi imao smisla…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U.N.P.A. Ne znam tačno kako se piše njegov nadimak i šta zapravo znači ali pretpostavljam da se radi o proteklom nesretnom ratu i Unproforu.

U naš grad je došao kao dječak , protjeran iz rodne Čapljine . Morao se privići na novi težak prognanički život u našem gradu.

Kako je rastao počeo je izlaziti u grad i ubrzo smo ga svi zapažali. Mada ga život nije mazio uvijek je vedar i nasmijan,spreman na razgovor,šalu ,pun optimizma. Ono što najviše voli je SPORT. Sportske priredbe u našem gradu ,koje su uzgred, sportski sve slabijeg kvaliteta, su nezamislive bez njegovog prisustva.Posebno je zanimljivo što ponese i tranzistor sa slušalicama pa odmah saznamo na tribinama kako je igrala Mladost iz Puračića ili Sloga iz Siminog Hana. 

Sport je ono što ga čini sretnim , voli ga , pamti igrače ,trenere,klubove, pa čak i predsjednike naših klubova.Od njega možete saznati da se predsjednik novog prvoligaša u fudbalu iz sela kraj Kaknja preziva Mušija i da ima kamenolom.
„Šutkov“ turnir prati od 1996.g., zna sve ekipe koje su igrale finale. Možda je trebao biti pozvan na otvorenje ovog turnira u Alibey ali organizatori mogu ispraviti svoj propust prilikom zatvaranja turnira ili ono što bi najbolje bilo da od idućeg turnira obavlja neki posao na turniru.
Život bez sporta za njega ne bi imao smisla.

 

Autor:Nadir Haračić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/