Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Hrvatski načelnici i predsjednici općinskih vijeća u 11 općina Srednjobosanskog kantona (SBK) reagirali su na izbor Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Među 11 općina saopštenje je potpisao i Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Pismo je u cijelosti prenio portal Bljesak.info:

Budući da je Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, u svom prvom obraćanju nakon protuustavne i nezakonite pobjede za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Hrvatima u Srednjoj Bosni poslao posebnu poruku i posvetio nam nekoliko minuta svog govora, i mi njemu posvećujemo ovo pismo i javno dajemo do znanja kako na prostore Srednje Bosne gdje žive Hrvati nije dobrodošao, ukoliko on uopće zna gdje žive Hrvati u Srednjoj Bosni jer je potporu dobio u bošnjačkim mjestima po našim općinama.

Napominjemo i kako je Srednjobosanski kanton mješoviti kanton, jedan od rijetkih u Federaciji BiH, i da je hrvatski narod na ovim izborima dao potporu Draganu Čoviću preko 90 posto u svim općinama SBK-a i da sukladno tome, Željko Komšić nema što tražiti na teritoriju našeg kantona.

Željko Komšić je osoba koja je već prethodno u dva mandata uzurpirala pravo Hrvatima da izaberu svog člana u Predsjedništvo BiH, i nije mu bilo dosta, pa je ponovno iskoristio anomalije ustavnog uređenja države. Ovim putem jasno mu poručujemo kako Bosna i Hercegovina nije građanska država, već država triju konstitutivnih naroda i građana. Kad bude zastupao građane Bosne i Hercegovine, Željko Komšić nek’ slobodno zaobiđe područje Srednje Bosne gdje žive Hrvati jer je na tom području Željko Komšić persona non grata, stoji u saopćenju koje su potpisali:

 • Načelnik općine Dobretići Ivo Čakarić
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Dobretići Marko Idžanović
 • Načelnik općine Kreševo Renato Pejak
 • Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić
 • Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica Branko Stanić
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Travnik Fabo Stanić
 • Predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lukić
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Uskoplje Goran Batinić
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić
 • Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović.”

Podsjetimo, brojni gradovi u Hercegovini gdje je stanovništvo većinom Hrvatske nacionalnosti, poručili su da željko Komšić kod njih nije dobrodošao. Tako  su Čitluk, Livno, Čapljina, Posušje, Grude i Mostar poručili da Komšić nije dobrodošao u njihove općine i gradove. Braniteljske udruge su se izjasnile kako Komšić nije dobrodošao na obljetnice, i ne može polagati vijence poginulim braniteljima.

bljesak.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o