Završeno školsko takmičenje CIVITAS-ovog „Projekta građanin“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je završeno školsko takmičenje, odnosno praktični dio CIVITAS-ovog „Projekta građanin“. U projektu je učestvovalo dva odjeljenja trećeg razreda Srednje stručne škole Bugojno.

Takmičarske ekipe predstavile su se temama: utjecaj alkohola u saobraćaju 3a, Talić Emina, Katkić Nudžejma, Bulić Azra, Raspulić Magdalena, Budimir Anita, Behrem Ahmed, Halilović Zenaida i Lozić Mladen; smanji brzinu, imaš vremena 3b, Ohran Selma, Mešić Ajdin, Kurabasa Ahmed, Džihan Tarik, Hajdarević Asmir, Kico Senad, Gurić Nejra i Mutabdžić Ajla.

Sve grupe su pokazale zavidan nivo poznavanja problema kojim su se bavile, ali i izuzetnu kreativnost u izradi portfolija, te vještine uspješnog istraživanja, analize i prezentiranja. No, jedan od ciljeva takmičenja bio je odabrati najbolji rad. Taj zadatak imao je žiri koji su činili: profesorica Bečirović Azra, profesor Namir Haračić, profesor Huskić Edin.”Projekt građanin” učenicima pomaže da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji će graditi svoju budućnost i shvatiti značaj uključenosti svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas.

Takmičenja učenicima daju priliku da praktično provedu ono što su naučili, da vježbaju svoje sposobnosti i da želje pretvore u stvarnost. Pobjednička ekipa je 3b i oni će predstaviti Srednju stručnu školu Bugojno na Općinskom takmičenju 17. aprila u prostorijama Srednje tehničke škole Bugojno.


http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/