Završeno općinsko takmičenje u streljaštvu u povodu Dana općine koje je organizovao Streljački klub – udruženje strijelaca “Kalin” Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Udruženje strijelaca „Kalin“ je u periodu od 4. do 20. maja realizovalo općinsko takmičenje u streljaštvu – gađanju zračnom puškom za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola u povodu Dana općine Bugojno.

U pripremnom dijelu takmičenja, od 4. do 18. maja, učešće je uzelo oko 300 učenica i učenika iz svih bugojanskih osnovnih škola, Srednje stručne škole Bugojno i Gimnazije Bugojno.

Završno takmičenje je održano 20. maja, na dan kada se obilježava Dan općine. Završnom takmičenju su pristupili učenici sljedećih osnovnih škola: Prva osnovna škola Bugojno, Druga osnovna škola Bugojno, OŠ Bristovi, OŠ Drvetine i OŠ Gračanica, te učenici Srednje stručne škole Bugojno, Gimnazije Bugojno i Elči Ibrahim-pašine mederese iz Travnika. Završnom takmičenju je pristupilo oko 70 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola.

Najbolje rezultate u kategoriji učenica osnovnih škola ostvarile su:
1. mjesto: Ajla Ćeso, Druga osnovna škola,
2. mjesto: Ajla Kero, OŠ Bristovi,
3. mjesto: Ajla Pandžo, Druga osnovna škola i
3. mjesto: Naida Haračić, OŠ Bristovi.

Najbolje rezultate u kategoriji učenica srednjih škola ostvarile su:
1. mjesto: Naida Aganović, Gimnazija Bugojno,
2. mjesto: Zulka Hero, Srednja stručna škola Bugojno i
3. mjesto: Nejla Melić, Gimnazija Bugojno.

Najbolje rezultate u kategoriji učenika osnovnih škola ostvarili su:
1. mjesto: Amar Jašarević, OŠ Bristovi,
2. mjesto: Faris Hajlaković, Druga osnovna škola i
3. mjesto: Sanel Kalbić, OŠ Bristovi.

Najbolje rezultate u kategoriji učenika srednjih škola ostvarili su:
1. mjesto: Adis Kulašin, Srednja stručna škola,
2. mjesto: Haris Jašarević, Elči Ibrahim-pašina mederesa iz Travnika i
3. mjesto: Ajdin Mešić, Srednja stručna škola.

Najboljim takmičarkama i takmičarima diplome je u ime načelnika općine Bugojno uručio predsjednik Skupštine Udruženja Abdulah Jeleč.
U ime Udruženja strijelaca „Kalin“ čestitamo najboljim takmičarkama i takmičarima. Koristimo priliku da se svim učesnicima takmičenja zahvalimo na izdvojenome vremenu i učešću u takmičenju, kao i rukovodstvu bugojanskih osnovnih i srednjih škola koje su uzele učešću u obilježavanju Dana općine, prvi put i na ovaj način.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o