Zastupnik SDP-a u Skupštini SBK Nijaz Helez uputio niz inicijativa

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U ponedjeljak, 20.11.2017. godine,  u Travniku je održana 25. sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna. Jedna od tačaka dnevnog reda bila je Nacrt budžeta SBK/KSB za 2018. godinu.

Stavove Kluba SDP BiH u Skupštini Srednjobosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna zastupnik Nijaz Helez u svom izlaganju posebno je istakao slijedeće:

  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB traži formiranje Fonda za mlade, a u cilju rješavanja stambene problematike za mlade do 35 godina starosti.
  • Povećanje poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 100 % .
  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB posebno zahtijeva od Vlade SBK/KSB da se učenicima obezbijedi tj. plati prijevoz do škole na udaljenosti većoj od dva kilometra, a ne četiri, kako je to do sada. Na ovaj način bi učenici bili izjednačeni sa uposlenicima  općinskih i kantonalnih administracija na području SBK/KSB.
  • Da Vlada SBK/KSB obezbijedi sredstva za nastavak izgradnje magistralnog puta Novi Travnik- Gornji Vakuf/Uskoplje.
  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB insistira na ukidanju fenomena dvije škole pod jednim krovom. Sredstva koja bi bila ušteđena ukidanjem ovog fenomena da se utroše na izgradnju infrastrukture na prostoru SBKKSB i kupovinu aparata za magnetnu rezonancu za Kantonalnu bolnicu Travnik.

Pored navedenog, Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB ukazao je i na potrebu povećanja sredstava za sport i kulturu u iznosu kako je to predviđeno zakonom.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o