U Bugojnu održan drugi “Dijalog u zajednici”, dalje prošla 4 projekta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Kristalnoj sali općine Bugojno u utorak 21.11.2017. godine u okviru projekta Podrška mladima u lokalnim zajednica u Bosni i Hercegovini, na kojem se radi više od dvije godine, a provodi se u više općina BiH, u Bugojnu održan je drugi „Dijalog u zajednici“. U projektu učestvuju mladi iz nekoliko mjesnih zajednica općine Bugojno.

Grupa mladih uz podršku IOM-ovih lokalnih koordinatora koji čine tim iz Bugojna: Admir Ždralović, Adis Čaušević, Mirza Balihodžić i Azra Hero kroz dijalog identifikovali su probleme u njihovim zajednicama te pronašli rješenja za iste te su prisutnima prikazali kroz projektnu razradu.

Predselekciju projekta uradila je komisija koju su izabrali mladi u sastavu Adis Mašić, Azra Hero, Rašid Čehajić, Besim Muminović i Mirza Balihodžić. Dalje su prošla četiri projekta i to: „Snijeg i kiša ne mogu nam ništa“- projekat natkrivenih autobuskih stajališta, Basket igralište i uređenje svlačionice u Gračanici, „Climbing is my life“ – Penjanje je moj život i Šetalište uz obalu rijeke Vrbas. Neki od ovih projekata bit će finansirani nakon konačnog bodovanja.

Projekat mladih finansira USAID, Vlada Velike Britanije i ambasada Republike Italije za Bosnu i Hercegovinu.

Ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM) na dijalogu mladih u Bugojnu bio je predstavnik Irhad Strika.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/