Zašto je portal Bugojno Danas najpoželjniji marketing partner, reklama koja se višestruko isplati

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Da elektronski mediji postaju sve utjecajniji pokazuje posljednji podatak Facebook-a gdje se navodi da u Bosni i Hercegovini 1,5 miliona osoba ima registrovan Facebook račun, u Hrvatskoj je taj broj veći za 400 000 dok Srbija prednjači sa 3,3 miliona registrovanih osoba.

Sve to ima smisla s obzirom da u BiH prema zadnjem popisu živi 3,5 miliona stanovnika, u Hrvatskoj 4,1 milion dok u Srbiji 7 miliona stanovnika tako da broj registrovanih na Facebooku u svakoj državi doseže skoro 50% populacije. Ove brojke iz dana u dan rastu jer se sve veći broj osoba registruje i koristi Facebook u poslovne svrhe dok je Instagram za mlađu populaciju gdje prednjače tinejdžeri i modne reklame.

Ono zbog čega ste došli pročitati ovaj članak jeste činjenica da portal Bugojno Danas od svog osnivanja prije 4 godine bilježi veliki uspjeh iz godine u godinu. U Bugojnu smo već 2 godine najčitaniji i najutjecajniji informativni portal dok u Srednjobosanskom kantonu bilježimo veliki rast i posjećenost u top 3 informativna portala s obzirom na izvore informacija kojima raspolažemo širom kantona.

Portal Bugojno Danas mjesečno zabilježi preko 300 000 pregleda, što u prosjeku godišnje iznosi preko 4 miliona, ove brojke naši klijenti znaju cijeniti pa se i opredjeljuju na oglašavanje upravo na našem portalu gdje je reklama urađena kvalitetno, profesionalno i na zadovoljstvo obje strane. Navedene brojke možemo svakom oglašivaču po upitu dokazati kroz Google Analytics sistem mjerenja posjeta i čitanosti koji je najprecizniji na svijetu. Samo u ovome mjesecu aprilu za ovih 29 dana smo ostvarili nevjerovatnih 361 904 pregleda, to u suštini znači da ako ste kod nas zakupili banner reklamu da je vaša reklama viđena 361 904 puta.

Ono što je bitno naglasiti jesu oglasi koje objavimo a koji se velikom brzinom zatvore, nerijetko i u roku od sat vremena. Dva su primjera kada smo objavili prije neki dan oglas o prodaji stana, veće navečer se vlasnik javio da je prodato, a danas se vlasnik stana koji je dao na izdavanje javio nakon sat vremena i kazao da zatvorimo oglas te da je stan izdat i kako je dobio veliki broj poziva.

Još uvijek nismo doživjeli u 4 godine postojanja da se neki oglašivač požalio na oglas koji smo objavili te su bili zadovoljni oglašenim, mnogi nastave oglašavanje jer im se višestruko isplati.

Objavljujemo sve vrste oglasa po povoljnim cijenama kao što su: oglas za posao, oglas za čuvanje djeteta, oglas za prodaju nekretnine, oglas za izdavanje stana/kuće/poslovnog prostora, razni sponzorisani članci ugostiteljskih objekata i sličnih zanimanja, dakle sve ono što donosi korist oglašivaču.

Da se velike kompanije odlučuju reklamirati upravo na našem portalu dokaz je i Bingo koji je u 2018. godini treća kompanija u BiH po ostvarenom prihodu a on iznosi nevjerovatnih milijardu, 107 miliona i 404 hiljade KM prihoda, pored Binga tu su i BH Telecom, Telemach, Drvna industrija MALAK Janj Donji Vakuf, Kašmir Bugojno, Autoškola Topić i mnoge druge firme koje nam već godinama vjeruju.

Rezultat je to kvalitetnog i predanog rada našeg medija koji je 4. u državi i jedini u Srednjobosanskom kantonu dobio priznanje od Facebooka, verifikacijsku značku, što nas po originalnosti i unikatnosti izdvaja od drugih online medija koji su puni tuđeg sadržaja sa relativno malo izvornih članaka, čast pojedincima izvan Bugojna.

Ovim putem pozivamo sve firme, direktore, poslodavce i one koji su ovlašteni za marketing da se ne libe pozvati redakciju portala Bugojno Danas na broj 062/602-992 ili poslati upit na mail bugojnodanas@gmail.com te oglašavati svoj proizvod/uslugu na našem portalu koji je ubjedljivo najčitaniji, najzanimljiviji i najutjecajniji u Bugojnu a i šire. To je ocjena građana i čitatelja koji nam svakodnevno daju podršku kroz našu Facebook stranicu Bugojno Danas.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o