Saopštenje porodica stradalih Vrbanje: Thompsonovim plakatima opet provociraju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Udruženje građana „Porodice stradalih Vrbanje 1993“ Bugojno (u daljem tekstu Udruženje), želi da porodice stradalih Vrbanje, stanovnike Bugojna ali i širu javnost upozna o novim provokacijama preostale ustaško-fašističke falange koje se dešavaju ovih dana u naselju Vrbanja.

Naime, u naselju Vrbanja, uz magistralnu cestu Bugojno – Gornji Vakuf postavljen je plakat kojim se poziva na koncert deklarisanog ultra-nacionaliste Marka Perkovića THOMPSONA. Navedeni plakat je postavljen upravo u blizini pronalaska masovne grobnice u naselju Vrbanja i centralnog spomen obilježja u naselju u kojem se ove godine obilježava dvadesetšesta godišnjica stradanja Bošnjaka ubijenih od strane HVO-a Bugojno.

Napominjemo, da smo i prethodnu godinu imali sličnu provokaciju kada je, „slučajno“, postavljen plakat para-tvorevine „herceg bosne“, ali ponovnom provokacijom ta slučajnost više nije slučajnost već jasan pokazatelj da se i na taj način želi isprovocirati žrtva.

Kako više nemamo sumnje u bilo kakve slučajnosti, pozivamo sve odgovorne, da se navedeni plakat pod hitno ukloni, jer ćemo isti smatrati otvorenom provokacijom prema šehidima Vrbanje i porodicama stradalih Vrbanje, a o posljedicama koje mogu proizaći, ili već proizilaze, ne možemo odgovarati.

Pozivamo autore navedenog plata, predstavnike vlasti u Bugojnu te nadležnu policijsku stanicu i MUP SBK/KSB Travnik da se djeluje ODMAH, da se ODMAH, a najduže u roku od dva dana, ukloni navedeni plakat, jer smatratmo da navedeni plakat potiče raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrepeljivosti, povredu mira i dostojanstva naših šehida i narušavanje mira stanovnika Vrbanje.

Da se ne zaboravi, Vrbanja, juli 1993.!

  • Svim dostupnim elektronskim i printanim medijim

                                            M.P                                                                           

       UPRAVNI ODBOR

 U.G. „Porodice stradalih Vrbanje 1993“ Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o