Zašto direktorica krije brutalni napad na medicinsku sestru u Bugojnu?

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Teški psihički bolesnik 7. maja pretukao je Samku Ajanović, koja nije mogla odmah otići u policiju. Direktorica o svemu šuti. Kako je muškarac koji ima psihičkih problema završio na odjelu s drugim pacijentima piše Dnevni Avaz.

Stravičan događaj zabilježen je u Općoj bolnici Bugojno, gdje je 81-godišnji pacijent Đ.B., koji ima psihičkih problema, skoro nasmrt pretukao medicinsku sestru Samku Ajanović.

Napad se dogodio 7. maja, ali je prijavljen nakon nekoliko dana, jer Ajanović zbog zadobivenih povreda nije mogla otići u Policijsku stanicu.

ZID ŠUTNJE

Subha Agić Habib, direktorica Opće bolnice Bugojno, nije prijavila napad na svoju uposlenicu. Kako je za Avaz potvrdio MUP SBK, policija u Bugojnu je ozbiljno shvatila prijavu te se odmah pristupilo saslušavanju oštećene i svejdoka radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem.

-Desetog maja u 15:50 sati Policijskoj stanici Bugojno oštećena je prijavila da je 7. maja na radnom mjestu u Općoj bolnici Bugojno fizički napadnuta od pacijenta Đ.B. rođen 1942. godine, kojom prilikom je zadobila tjelesne povrede. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici PU Bugojno su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. – kazao je za Avaz Hasan Hodžić potparol MUP-a SBK.

STRAH OD MOBINGA

Medicinska sestra Samka Ajanović je u teškom zdravstvenom stanju. U ovoj bolnici radi 33. godine i nikada nije imala ni najmanji incident. Nakon što je prijavila slučaj, pod velikim je pritiskom i boji se kazne, odnosno mobinga u bolnici.

-Ona ima kćerku i ovo ju je veoma pogodilo. Žena je napadnuta, a sada mora strahovati za svoj posao, jer nekom je u interesu da se sve zataška. – kazala je prijateljica medicinske sestre Samke Ajanović.

Odgovore smo potražili i od direktorice Opće bolnice Bugojno Subhe Agić Habib, ali je ona odbila komentirati slučaj, te je nenadano prekinula telefonsku vezu, nakon što joj je se novinar Dnevnog Avaza predstavio.

Kako saznaje Avaz navodno je jučer i ministar zdravstva i socijalne politike SBK Anto Matić tražio izvještaj o nemilim događajima. Nikome nije jasno kako je muškarac sa psihičkim problemima završio na odjelu s drugim pacijentima. To je pitanje i za istražne organe.

ISTOG DANA SE “RIJEŠILI” PACIJENTA

Na osnovu onoga što je saopćeno iz policije, potvrđeno je da Uprava Bolnice Bugojno nije prijavila napad na svoju radnicu. Međudim, kako Avaz saznaje, istog dana kada se desio napad, 7 maja, iz Opće bolnice Bugojno zatraženo je od Policijske stanice Bugojno da dodijeli pratnju duševno oboljeloj osobi do Kantonalne bolnice Travnik radi smještaja na Odjel psihijatrije. Policija je se odazvala na poziv i izvršila pratnju bolničkog vozila kojim je teški duševni bolesnik kao što je bio Đ.B. prevezen u Travnik. Policiji tad nije prijavljeno da je taj pacijent napao medicinsku sestru. Pacijent Đ.B. je u Travniku preminuo 14. Maja.

Dnevni Avaz

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/