Zahuktava se izborno kolo: Ko su kandidati za načelnika naše općine i ko ima najveće šanse?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nakon što je prije par dana skoro pa zvanično objavljeno da neće doći do odgađanja lokalnih izbora u našoj zemlji 2016.godine, politička scena u našem gradu opet je na nogama.

Kako to građani mogu i primijetiti,  stranke su već odavno započele svoju kampanju, a ne biraju se načini kako unaprijed kod građana osvojiti bar jedan mali poen.

U igri su i društvene  mreže, raznorazni profili koji “otkrivaju” istine, “otvaraju” građanima oči ali i oni koji su po režimskom sistemu od muhe dužni napraviti slona.

Najveća borba kada su lokalni izbori u pitanju svakako će se voditi za načelnika Općine. Sadašnji načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić već je treći mandat prvi čovjek grada, a na jučerašnjem neslužbenom druženju sa novinarima prokomentarisao je  i predstojeće izbore.

–          Kandidovati ću se sigurno opet. Kao nezavisan kandidat 99% , ispalio je Ajkunić, koji je ranije govorio da će to učiniti jer mu građani Bugojna  iz dana u dan daju podršku da to učini.  Da li je upravu pokazati će vrijeme.

Nije poznato da li je Ajkunić bio ozbiljan  ili je želio svojim protivnicima dati pogrešan trag, ali ukoliko dođe do toga postavlja se veliko pitanje ko će biti kandidat trenutno najjače stranke u gradu, OO SDA Bugojno.

Nezvanično,  u igri su tri imena(poznata vodstvu stranke) , a uz glasačku mašineriju koju posjeduje ova stranka dva bi se sigurno mogla “pronosati” sa do sada  nepobjedivim Ajkunićem.

Svjesni su toga i u bugojanskom SDA, ali naravno mnogo će se pitati vodstvo stranke u Sarajevu, kao i predsjednica OO SDA Bugojno i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

Građani i cjelokupna javnost svjesni su da ukoliko Ajkunić bude kandidat OO SDA Bugojno  kao u  prva dva mandata da će izbori biti samo stvar formalnosti.

Naravno ne treba zaboraviti ni moguće kandidate OO SDP Bugojno kao i Demokratske fronte Bugojno, ma da prema našim saznanjima postoji velika mogućnost da ove dvije stranke koje u Općinskom vijeću nisu dio većine  budu imale zajedničkog kandidata  za načelnika a sve sa ciljem ostvarivanja što boljeg rezultata.

Svakako ne smijemo zaboraviti ni OO SBB Bugojno, koji sigurno nema kadra koji može postići nešto više  kada su izbori za načelnika u pitanju, ali definitivno može biti vjetar u leđa Ajkuniću, SDA-ovom kandidatu ili nekom trećem. Najprije SDA-ovom s obzirom na sjajne odnose  SBB i SDA  u državnoj vlasti.

Kako god zanimljivih scena i prljavih igara neće nedostajati. A nikada i nije.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/