Za vikend u Srednjoj Bosni u funkciji skijaške staze na Vlašiću i Rostovu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ovih dana intenzivno se radi na umjetnom osnježavanju i reparaciji skijaških staza na Vlašiću – potvrdio je menadžment poduzeća Ozon d.o.o.

– S obzirom da je palo i prirodnog snijega iz tog poduzeća najavljuju da su spremni za otvaranje skijaške sezone već za vikend. Cilj im je već u petak, 30. decembra staviti u funkciju skijaške staze svim ljubiteljima skijanja – kazao je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević.

Također, i skijaški centar Rostovo već nekoliko dana priprema svoje skijaške staze i kako poručuju sa skijaškom sezonom započinju također u petak od 18.00 sati noćnim skijanjem uz zabavni program i bogatu gastru ponudu po promotivnim cijenama.

– U toku su pripreme i za početak skijaške sezone na Vranici u okviru Ski Centra ‘Brusnica’ te se nadaju da bi i ovo skijalište veoma brzo moglo biti u funkciji – kazao je Matošević.

Po njegovim riječima, ostali skijaški centri u Srednjoj Bosni (Raduša, Pridolci, Busovačka planina i Ranča) ovise o prirodnom snijegu kojeg na stazama još nema dovoljno i u slučaju novih količina snježnog pokrivača veoma brzo će svoje skijaške staze staviti u funkciju.

startbih.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/