YouTube zabranjuje sve antivakserske sadržaje na svojoj platformi

YouTube
https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Platforma za video sadržaje YouTube će zabraniti sadržaj koji tvrdi da su uobičajeno korištene vakcine, odobrene od zdravstvenih institucija, neefikasne ili opasne.

Zabrana se ne odnosi samo na one protiv korone nego i na sadržaj koji širi propagandu protiv vakcina poput onih protiv ospica i malih boginja.

YouTube će blokirati sav propagandni sadržaj protiv vakcinacije, stoji u saopćenju ove platforme.

Platforma koja je u vlasništvu Googlea blokirat će sadržaj za koji se tvrdi da vakcine uzrokuju hronične posljedice po zdravlje ili sadrži dezinformacije o tvarima u vakcinama.

Kompanija je ranije blokirala videe koji iznose te tvrdnje o vakcinama protiv koronavirusa, ali ne i one za druge vakcine, poput onih protiv ospica ili malih boginja.

YouTube također zabranjuje objavljivanje sadržaja istaknutim aktivistima protiv vakcinacije, uključujući Roberta F. Kennedyja mlađeg i Josepha Mercolu, i ukinuo im je nekoliko kanala.

Taj potez je uslijedio nakon sve veće zabrinutosti zbog uloge koju su aktivisti protiv vakcina odigrali u usporavanju stope vakcinacije širom SAD-a podstičući skepticizam.

Popularna platforma društvenih medija svakodnevno prenosi više od milijardu sati sadržaja. Zvaničnici javnog zdravstva borili su se suprotstavljanjem aktuelnim internetskim dezinformacijama o vakcini protiv Covid-19 predstavljajući činjenice.

“YouTube nije proširio zabranu ranije jer se fokusirao na dezinformacije posebno o vakcinama protiv koronavirusa”, rekao je Halprin.

Kada je kompanija primijetila da netačne tvrdnje o drugim vakcinama doprinose strahu od vakcina protiv Covid-19, proširila je zabranu.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/