Vokalni ansambl Bugojno učestvovao na smotri horova „Pjesmom kraj Vrbasa“ u Donjem Vakufu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U organizaciji Vokalno-instrumentalnog sastava „Forte“ iz Donjeg Vakufa, u subotu je donjovakufska publika po drugi put imala priliku uživati u Smotri horova pod nazivom „Pjesmom kraj Vrbasa“. Ova manifestacija održana je u oviru programa obilježavanja „Dana općine „ Donji Vakuf.

Bila je ovo prilika da se pjesmama putuje Bosnom i Hercegovinom, da se kroz sevdah pjeva o ljubavi i sreći, da pjesma dodirne dušu. „Forte“ iz Donjeg Vakufa kao domaćin otvorio je ovo veče prepuno prelijepe melodije, te velike emocije. Svojim učešćem večer horova u Donjem Vakufu uveličali su gosti: Međureligijski hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, Vokalni ansambl „Srma“ Fojnica,Gradski ženski hor „Žene Gradačca“ iz Gradačca, Gradski hor „Bužim“ iz Bužima, te Vokalni ansambl „Bugojno“.

Izvele smo dvije pjesme “Tražim rijeku” i “Sve još miriše na nju”. Solisti su Dženita Aganović i Džana Šahman. Pratnja na gitari Ana Topić“, izjavila je Samira Merdžanić za Bugojno-danas.info.

Ovom prilikom rukovodilac Vokalno instrumentalnog sastava „Forte“ iz Donjeg Vakufa, Aida Cerić, u znak pažnje za podršku projekta „ Pjesmom kraj Vrbasa“, zahvalice je uručila: Općini Donji Vakuf, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu obrazovanja, nauke,kulture i sporta SBK, te partnerima projekta JU Centar za kulturu, informisanje i sport, te JU Prva osnovna škola Donji Vakuf.

I ove godine muzičkom dijelu programa predhodio je defile učesnica večerašnje Smotre horova „Pjesmom kraj Vrbasa“, kojom prilikom su položili cvijeće i proučili fatihu na Centralnom spomen obilježju šehidima u centru Donjeg Vakufa. Program su vodili Dijana Duzić i Amer Čolak.

radiodonjivakuf.com.ba/Bugojno Danas

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/