Promovisana monografija “Bugojno, šetnja prostorom i vremenom” autora Mirsada Bušatlije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U sklopu obilježavanja 9. septembra- Dana oslobođenja Bugojna, na stadionu Mladost upriličena je promocija monografije, autora Mirsada Bušatlije. U monografiji “Bugojno, šetnja prostorom i vremenom” obuhvaćen je period od najstarijih vremena pa sve do danas uz mnoštvo ilustracija koje se tiču našeg grada.

Knjigu možete naručiti na broj: 061/931-769 cijena 30 KM.

Promocija monografije upriličena je u sklopu obilježavanja 73. godišnjice oslobođenja Bugojna u Drugom svjetskom ratu. Monografija pod nazivom “Bugojno, šetnja prostorom i vremenom” autora Mirsada Bušatlije, predstavlja kvalitetno i opsežno djelo u kojem je obuhvaćen period od samog dolaska Rimljana pa sve do današnjih vremena. Autor Mirsad Bušatlija zahvalio se svima koji su doprinijeli samoj realizaciji kako bi djelo bilo što bolje kompletirano i prilagođeno za čitaoce.

Recenzenti monografije su akademik Muhamed Filipović, prof. dr. Enver Imamović, prof. dr. Haris Gekić, prof. dr. Ibrahim Bušatlija, prof. geografije Zukan Helez te novinar i publicista Azam Mandžić.

Monografija “Bugojno, šetnja prostorom i vremenom” zasigurno će oduševiti sve čitaoce budući da su u njoj sabrana opsežna istraživanja i historijski podaci koji su od posebnog značaja za naš grad.

Rtvbugojno.ba/Sabina Perenda

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/