Vokalni ansambl Bugojno u 2017. obilježava dvadeset godina uspješnog rada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Nakon uspješnog nastupa na koncertu „Horski mostovi prijateljstva“ u Sarajevu, povodom obilježavanja pete godišnjice djelovanja Omladinskog hora Chorus Cadenza, Vokalni ansambl Bugojno (VAB) priprema nove nastupe.

Najmlađi članovi ovog ansambla „Horoljupci“ predstavit će se u programu predstojećeg Festivala dječje umjetnosti, koji će se održati u glavnom gradu BiH.

Sudjelovat će, također, na Internacionalnom šampionatu horske muzike „LegeArtis“, od 1. do 4. lipnja u Tuzli.

Bit će to naš drugi nastup na ovom šampionatu, na kojem smo 2016. dobili prvu nagradu. U planu su i koncerti za tuzlanske osnovce, kazala je voditeljica Vokalnog ansambla Samira Merdžanić.

Ističe da će ovaj ansambl uskoro proslaviti 20 godina svog rada, te da su pripreme za obilježavanje ovog značajnog jubileja pri kraju.

Sve ove godine smo vrijedno radili i postali prepoznatljivi, ne samo u Bugojnu. To nas veoma raduje, ali i obavezuje da postižemo još bolje rezultate, naglasila je.

Tim povodom, dodaje, bit će održan koncert „Mome gradu“, te objavljena monografija VAB-a, u kojoj će biti predstavljeni najvažniji segmenti u njegovom dosadašnjem djelovanju.

FENA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/