Vokalni ansambl Bugojno priredio veče horske muzike

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vokalni ansambl Bugojno u subotu je priredio još  jedno divno veče horske muzike. Koncertom je obilježen Svjetski dan horskog pjevanja. Prema riječima dirigentice Samire Merdžanić  druge nedjelje u decembru milioni pjevača širom svijeta obilježavaju ovaj dan i naš ansambl je sretan što je uz podršku Općine Bugojno već treću godinu dio ove divne muzičke priče.

Na početku su nastupili najmlađi, Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno koji su svojim nastupom izazvali gromoglasan aplauz. Time su pokazali da naš grad i te kako ima potencijala za višeglasno horsko pjevanje. Nakon njih uslijedio je nastup gostiju: ansambla “Tuzlanke” iz Tuzle, Sejfullaha iz Konjica i hora “Chorus Cadenza” KUD Bulbul iz Sarajeva. Pred sami kraj koncerta  nastupile su članice Vokalnog ansambla Bugojno kojima se na sceni pridružio dio tamburaškog sastava “Zlatne žice” HKD Napredak Bugojno kao i dugogodišnji prijatelj ansambla Senahid Fuka.

Već po tradiciji, svi učesnici koncerta ujedinjuju svoje glasove izvodeći zajedničku pjesmu La musica di notte….

Vokalni ansambl – Koncert Svjetski dan horskog pjevanjaFoto: Amir Kehić

Posted by Bugojno Danas on 13. prosinca 2015

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o