Vlada SBK dala pozitivno mišljenje na Prijedlog strategije prema mladima Srednjobosanskog kantona

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Vlada SBK na jučer održanoj 134. sjednici dala je pozitivno mišljenje na Prijedlog strategije prema mladima SBK strategije čiji je predlagač zastupnica u Skupštini SBK Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je ujedno i predsjednica Radnog tima za izradu spomenute strategije.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine SBK održanoj u studenom 2019. godine usvojen je Nacrt strategije prema mladima SBK. Od tog dana pa do srpnja ove godine rađen je konačni prijedlog strategije kojem su prethodile javne rasprave, istraživanja, brojni sastanci, okrugli stolovi, kao i analiza pristiglih primjedbi, prijedloga i mišljenja…

U SBK do sada nije kreiran, a ni usvojen niti jedan strateški dokument za mlade te bi ovaj dokument nakon usvajanja u Skupštini SBK predstavljao prvu Strategiju za mlade SBK.

Strategija za mlade SBK usklađena je sa Strategijom razvoja SBK, kao i s aktivnostima viših razina vlasti i institucija nadležnih za ključne oblasti života mladih na području SBK. Strategija sadrži konkretne mjere iz nekoliko oblasti – obrazovanje, znanost, zapošljavanje, poduzetništvo, socijalna skrb, zdravstvena zaštita, kultura, sport, aktivizam i sigurnost.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o